четверг, 31 марта 2016 г.

Семінар бібліотечних працівників

     Виховання патріотизму, любові до рідної мови, поваги до культурного надбання минулих поколінь нерозривно пов’язане з вивченням історії рідного краю. Тому у формуванні духовної культури і національної самосвідомості підростаючого покоління значне місце займає популяризація краєзнавчих знань. Оволодіння ними допомагає молодій особі довідатися про свої корені та відчути відповідальність як перед минулим, так і перед майбутнім. Краєзнавча функція публічної бібліотеки визнана пріоритетна. Новий час ставить перед бібліотеками нові завдання і користувачі чекають від бібліотек нових послуг, нових можливостей.
   31 березня на базі центральної районної бібліотеки проведено семінар бібліотечних працівників району на тему «Краєзнавство як складова виховання громадянина-патріота». Відкрила семінар директор Перечинської ЦБС Любов Герцег з інформацією «Бібліотечне краєзнавство: проблеми та перспективи». Консультації та повідомлення надали заступник директора по роботі з дітьми Наталія Головей, методист ЦБС Марія Кость, бібліотекар відділу комплектування та обробки літератури ЦБС Уляна Лалакулич, бібліограф ЦБС Тамара Константинова, завідуюча інтернет-центром ЦРБ Власта Магада. Після відбулось професійне спілкування між працівниками бібліотек.
     Також у програмі семінару проведено конкурс «Кращий краєзнавчий куточок» серед бібліотек району. Переможцем визнано краєзнавчий куток бібліотеки-філії села Тур’я-Бистра (завідуюча бібліотекою Мар’яна Рега).





Комментариев нет:

Отправить комментарий